la-Braila.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii brailenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpaților:

GHEORGHE BUNEA STANCU, președintele Consiliului Județean Brăila, la data faptelor, MIJA FLORIN și MOISIU NICOLAE funcționari publici, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice, la data faptelor

Programul manifestarilor "Zilele Municipiului Braila"

Programul manifestarilor "Zilele Municipiului Braila"

Fotoexpoziția „Plantele carnivore”

Muzeul Brăilei – Secția de Științele Naturii prezintă publicului vizitator, în perioada iulie-august 2014, foto-expoziția intitulat㠄Plantele carnivore”.

Proiect editorial la Muzeul Brăilei

În urma concursului organizat de Administrația Fondului Cultural Național - pentru Proiecte editoriale 2014 / Sesiunea II de finanțare, Secțiunea: „Carte”, Muzeul Brăilei a câștigat o finanțare de 36.700 RON pentru editarea volumelor: Ionel Cândea, „Mănăstirea Măxineni”, volumul II și Ioan Burlacu, „Mita (Rüșvet-ul) în relațiile româno-otomane (1400-1821)”, ce vor apărea la Editura Istros a Muzeului Brăilei. 

Școala de Vară a Societății de Științe Istorice din România

Miercuri, 30 iulie 2014, începând cu ora 9.30, la sediul Muzeului Brăilei din Piața Traian nr. 3, în cadrul Școlii de Vară a Societății de Științe Istorice din România, va avea loc un workshop cu tema „Galați și Brăila - orașe cu tradiție multiculturală. Valori ale istoriei locale în educația pentru democrație”.

S-au deschis Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco

Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco în anii în care nu se organizează Festivalul și Concursul Internațional de Canto "Hariclea Darclee", s-au deschis, luni, la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila.

Proiecte de 12 milioane de lei, scoase la licitație pentru reabilitarea de centrele și locuințe sociale la Brăila

Patru proiecte în valoare de 12 milioane de lei, care vizează reabilitarea unor centre și locuințe sociale din municipiul Brăila, vor fi scoase la licitație în perioada imediat următoare, după cum a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul de Brăila, Aurel Simionescu. 

Icoane pe sticlă din colecția ”Emilia Dumitrescu”

Cea de-a cincea întâlnire cu publicul din seria „Aer.Apă.Art㔠are loc sâmbătă, 26 iulie, ora 11.30, la Centrul Cultural Nicăpetre, și este dedicată memoriei celui mai important artist brăilean din a doua jumătate a secolului al XX-lea: pictorița și graficiana Emilia Dumitrescu (1921–2005).

Țesături decorative

În perioda iulie – septembrie 2014, Centrul Memorial „Nae Ionescu, Vasile Băncilă, Anton Dumitriu,  Ana Aslan, Edmond Nicolau”  din Piața Traian nr. 3, (intrarea prin strada Galați), găzduiește expoziția Țesături decorative, realizată cu piese din patrimoniul secției „Etnografie și Artă Popular㔠a Muzeului Brăilei.

Microcipare, Deparazitare, Vaccinare, Sterilizare, Identificare si Inregistrare a cainilor

Primaria Municipiului Braila in parteneriat cu Asociatia Dog Rescue Romanian organizeaza in perioada 23 – 27 iulie 2014, o campanie de Microcipare, Deparazitare , Vaccinare, Sterilizare, Identificare si Inregistrare a cainilor de rasa comuna, cu stapani, dar si a celor preluati de pe strada si adoptati.

"Gălățenii nu colaborează cu noi de teamă că vom câștiga mai mult decât ei", spune primarul Brăilei

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu,este dezamăgit de faptul că niciunul dintre proiectele comune Brăila-Galați nu s-a materializat până în prezent și susține că cele două administrații nu colaborează de teamă ca una să nu câștige mai mult decât cealaltă. 

Primarul municipiului Brăila se declară nemulțumit de colaborarea cu autoritățile vecine din Galați

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, s-a declarat joi dezamăgit de faptul că niciunul dintre proiectele comune Brăila-Galați de care se discută de mai mult timp nu s-a materializat până acum. 

Primarul municipiului Brăila spune că neînțelegerile de la operatorul de transport în comun pornesc și de la nemulțumiri de ordin personal

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a declarat joi, într-o conferință de presă, că neînțelegerile de la SC Braicar, operatorul local de transport în comun, unde sindicaliștii amenință cu declanșarea unor mișcări de protest dacă nu li se vor majora salariile cu 10%, pornesc și de la niște nemulțumiri de ordin personal. 

Elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat au fost premiați de autoritățile locale

A devenit o traditie ca institutiile Consiliuluui Judetean Braila si Primaria Municipiului Braila, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, sa premieze elevii care au promovat examenul de evaluare nationala si Bacalaureat cu media 10, in sesiunea iunie- iulie.

Campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân, la Brăila

Primăria Brăila va demara o campanie de sterilizare și microcipare a câinilor cu sau fără stăpân, după care va organiza un târg de adopții pentru cei care doresc să ia acasă un câine comunitar, a declarat miercuri primarul municipiului, Aurel Simionescu. 

Peste 400 milioane de lei pentru reabilitarea sistemelor de apă și canalizare din județul Brăila

Reabilitarea sistemelor de apă și canalizare din județul Brăila, proiect în valoare de peste 400 milioane de lei, realizat în proporție de 77% cu fonduri europene, se află în stadiul de finalizare a lucrărilor, după cum a anunțat directorul CUP "Dunărea", Mihai Chiriță. 

Locul deseurilor nu este in preajma ta!

In perioada 4 - 6 iulie 2014, in municipiul Braila s-a desfasurat Campania de colectare deseuri de echipamente electrice si electrocasnice Locul deseurilor nu este in preajma ta!

Vernisaj la Casa Memorial㠄Panait Istrati” 

Muzeul Brăilei, în colaborare cu Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, invită publicul brăilean, miercuri, 9 iulie 2014, ora 17, la Casa Memorial㠄Panait Istrati” din Grădina Mare, la vernisajul expoziției „Auziți, Vedeți, Mirați-vă! Expoziție de publicitate”.

Inaugurarea Unitatii Protejate Autorizate "LUMINITA"

Fundatia Lumina Braila are placerea sa va invite la inaugurarea Unitatii Protejate Autorizate "LUMINITA" ce reprezinta o activitate economica reinvestita in programe sociale.

Muzica militară brăileană de-a lungul timpului

Fără teama de a greși, putem spune că muzica de fanfară a fost și este una din principalele componente ale vietii culturale brăilene.

Brăila, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc la promovabilitatea la evaluarea națională

Județul Brăila a obținut, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare procent de promovabilitate la evaluarea națională, respectiv 87,14%, în condițiile în care promovabilitatea la nivel național a fost de 70,8%.

Președintele Consiliului Județean Brăila vrea să externalizeze serviciul juridic al instituției

Președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, le-a propus joi consilierilor județeni externalizarea serviciului juridic al instituției, pe motiv că este nemulțumit de specialiștii pe care îi are în subordine în acest domeniu. 

Ceramică și porțelan din donația Paul Bălcănescu

Seria de întâlniri cu publicul desfășurată sub genericul Aer.Apă.Artă. continuă sâmbătă, 28 iunie, ora 11:30, la Centrul Cultural Nicăpetre, cu o prelegere despre piesele de ceramică și porțelan donate de colecționarul brăilean Paul Bălcănescu (1910–1965).

Programul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului Național

26 iunie 2013 - Catedrala „Nașterea Domnului”, Ora 9.30 – Sfințirea Drapelului României de către un sobor de preoți, Ora 9.50 – 10.00 - Aducerea drapelului României, de către garda purtătoare, în Piața Independenței.

Primarul municipiului Brăila anunță că ia în calcul să nu mai candideze pentru un nou mandat din cauza vârstei

Primarul de Brăila, Aurel Simionescu, a anunțat joi, în conferință de presă, că ia în calcul să nu mai candideze pentru un nou mandat în 2016, pentru că vârsta nu îl va mai ajuta să își îndeplinească așa cum trebuie atribuțiile, plus că este necesar să se facă și un schimb de generații. 

Visul în culori al unor copii maturi

Vă invităm la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei, din Piața Traian nr. 3, duminică, 22 iunie 2014, ora 16, la vernisajul expoziției „Visul în culori al unor copii maturi”, cu lucrări realizate de membrii ai cercului de desen de la Școala Gimnazial㠄Ion Luca Caragiale” Brăila.

Simpozion la Muzeul Brăilei 

Sâmbătă, 21 iunie 2014, ora 10, în sala de festivități a Muzeul Brăilei, din Piața Traian nr. 3, va avea loc simpozionul „NAUM VEQILHARXHI ȘI PRIMUL ALFABET AL LIMBII ALBANEZE”, organizat în colaborare cu Asociația Liga Albanezilor din România.

Ultimul spițar al Brăilei prepară leacuri unicat de pe vremuri într-o clădire cu parfum de epocă

Într-o perioadă în care industria farmaceutică a luat un avânt considerabil, iar la fiecare colț de stradă întâlnești câte o farmacie, există în Brăila un loc unde tradiția fabricării de medicamente este păstrată neîntinată de 120 de ani, și anume Farmacia Faltis, unde ultimul spițar din orașul de la Dunăre, Ion Bobaru, prepară cu mâna lui leacuri unicat de pe vremea bunicilor.

Simpozion la Muzeul Brăilei 

Muzeul Brăilei, în colaborare cu Școala Gimnazial㠄Constantin Sandu-Aldea” Brăila, organizează vineri, 6 iunie 2014, ora 17, în sala de festivități a Muzeului Brăilei din Piața Traian nr. 3, un simpozion cu tema „Metafora arborelui în literatura română și universală”, în cadrul ediției a treia a Festivalului Național de Creație și Interpretare „Ana Blandiana”.

Deputatul Marioara Nistor (ex - PP-DD) este noul lider al organizației județene a UNPR Brăila

Fostul deputat al Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) Marioara Nistor, care s-a înscris săptămâna trecută în Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), a devenit liderul interimar al filialei brăilene a UNPR, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, fostul președinte al organizației județene, Dorin Petrea.

Program Ziua Internațională a copilului (29 mai - 01 iunie) 

29 Mai 2014 – Ora 17.30 – Casa „Petre Stefanescu Goanga”

Dunărea a depășit cu 31 de centimetri cota de inundație

Dunărea a depășit joi, în Portul Brăila, cu 31 de centimetri cota de inundație, la un debit de 13.220 metri cubi/secundă și, potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila, Adrian Turiac, prognoza arată că fluviul va începe să scadă ușor în zilele următoare.

Alte știri: 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |      la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015